Alustavien varauksien käyttötapaukset

Silverbucketissa on mahdollista tehdä sovittujen varausten lisäksi myös alustavia varauksia. Alustavia varauksista on hyötyä esimerkiksi seuraavissa käyttötapauksissa, jotka esittelemme nyt.

Projektin aikataulun muuttuminen
Projekti saattaa loppua suunniteltua aiemmin tai myöhemmin. Projektipäällikkö voi päivittää alustavien varausten avulla projektin resurssisuunnitelmaa ja nähdä aikaisemman suunnitelman sekä verrata niitä toisiinsa.

Lomatoiveet
Työntekijä voi tehdä omat lomatoiveensa lomaprojektille alustavana varauksena. Tällöin nähdään kaikkien henkilöiden toiveet lomajaksolle kootusti ja ne voidaan käydä läpi vaivattomasti ottaen kaikkien toiveet huomioon.

Projektin lisämyynti
Projektille voidaan tehdä alustavia varauksia tilanteessa, jossa projektille tehdään lisämyyntiä.  Alkuperäisen suunnitelmaan mukaan projekti päättyy tammikuun lopussa, mutta todennäköisesti projekti jatkuukin maaliskuun loppuun asti. Alustavien varausten avulla voidaan hahmottaa resurssisuunnitelma seuraaville kuukausille ja sen vaikutuksia kokonaistilanteeseen.

Projektin resursointi
Projektipäällikölle annetaan käyttöoikeudet tehdä alustavia varauksia projektille. Tällöin hän voi tehdä alustavat varaukset tietyille henkilöille ja esimerkiksi resurssimanageri voi hyväksyä tai hylätä nämä alustavat varaukset. Henkiköiden varausnäkymästä nähdään kokonaistilanne kaikkiin alustaviin varauksiin, jolloin nähdään myös koko henkilöstön kokonaistilanne yhdestä näkymästä.

Alustavat varaukset -toiminto ei ole automaattisesti päällä asiakasympäristöissä vaan ne laitetaan asiakaskohtaisesti päälle. Mikäli kiinnostuit, niin olethan yhteydessä tukeemme: support@silverbucket.com.

← Lue muutkin tarinat miten hoitaa resurssien suunnittelu