Silverbucket-käyttövinkkejä johdolle ja esimiehille

Silverbucket on hyödyllinen monelle osapuolelle ja esittelemme kirjoitussarjassamme muutaman esimerkin kautta, että kuinka yrityksen eri osapuolet pystyvät hyödyntämään samaa työkalua resursoinnin näkökulmasta. Ensimmäisessä kirjoituksessa esittelemme kuinka johto ja esimiehet hyötyvät Silverbucketista ja ajantasaisesta resursointitiedosta.

Tunnista paljonko henkilöstösi ajasta menee laskutettavaan työhön

Silverbucketissa on suositeltua, että kaikki työ tuodaan esille eri tyyppisten projektien avulla. Silverbucketissa on kolme eri projektityyppiä, jotka ovat laskutettava, ei-laskutettava ja poissaolo. Laskutettava projekti edustaa ns. aitoja projekteja, kun taas ei-laskutettava edustaa muuta kuin projektityötä. Se voi olla esimerkiksi koulutuksia, palavereita tai hallinnollisia töitä. Poissaolo-tyyppisiä projekteja käytetään esimerkiksi lomien merkkaamiseen. Näet milloin on suurin lomakausi ja millainen vaikutus sillä on kapasiteettiin. Saat samalla myös lomalistat Silverbucketista.

Yllä mainittujen eri tyyppisten töiden kuormitukset on hyvä tuoda esiin, jolloin isossakin kuvassa näkee kuinka isot siivut eri projektityypit vievät henkilöstön työajasta.

Yleiskuva ja käyttöaste haluamastasi henkilönäkökulmasta

Silverbucket tarjoaa kattavat hakusuodatusvaihtoehdot, joiden avulla voit saada eri kokonaisresursointikuvia ja käyttöasteita. Voit valita esimerkiksi eri organisaatiotasoja, henkilöryhmiä (teidän luomanne henkilökategoriat) tai voit suodattaa omat alaiset kuvaajaan. Myös matriisiorganisaationäkymä on mahdollinen. Voit siis tehdä erilaisia ristiinhakuja suodatusmahdollisuuksien ollessa erittäin monipuoliset.

Silverbucket-käyttövinkkejä - top management

Valittuasi haluamasi kriteerit ja tehtyäsi haun, voit nähdä hakutulokset kuvaajassa yleisnäkymänä sekä kuvaajan alla henkilötasolla listattuna. Kuvaajasta näet kokonaiskapasiteetin ja valitun henkilöjoukon resursoinnit eli käyttöasteen. Saat kuvaajan tiedot myös tarvittaessa exceliin mahdollista jatkokäsittelyä tai -raportointia varten. Tietoja on mahdollista katsoa kuukausi-, viikko- tai päivätasolla prosentteina, tunteina tai henkilötyöpäivinä.

Silverbucket-käyttövinkkejä - top management 2

Raportointi

Jo itsessään raportoivien näyttöjen lisäksi Silverbucketissa on paljon erilaisia raportteja tukemaan päätöksentekoa ja projektien seurantaa. Muutama mainittava raportti tai raportoiva näyttö voisi olla tuntitoteumat isossa kuvassa (suunnitellut resursoinnit vs. tuntitoteumat), kassavirtaennuste ja käyttöasteraportti.

Voit tutustua Silverbucketiin itse lataamalla veloitukseton kuukauden koekäyttö tai ottaa meihin yhteyttä: myynti@silverbucket.com ja tel. +358 40 680 6860.

Lisää vastaavia postauksia on tulossa tulevina viikkoina. Ole kuulolla!

← Lue muutkin tarinat miten hoitaa resurssien suunnittelu