Käyttövinkit

Resursointi Silverbucketilla - käyttövinkkejä myyjille

Silverbucket sopii hyvin jo projektien tarjousvaiheeseen hyödynnettäväksi, jolloin myyjät voivat luoda alustavat resurssitarpeet ja luoda budjetin projektille. Myyjä näkee heti alkuun, että paljonko on tulossa katetta ja onko budjetti oikein laadittu resursoinnin näkökulmasta. Lisäksi, myyjä voi antaa projektille todennäköisyyden ja muuttaa sitä kaupan edetessä tai kariutuessa. Kun kauppa toteutuu, niin projektipäälliköllä on jo alustava suunnitelma ja budjetti, joita lähteä työstämään eteenpäin. Myyjien ja tuotannon välinen yhteistyö paranee yhteisen resurssienhallintatyökalun avulla.

Prospektiprojektin luonti ja alustava suunnitelma

Myyjä voi luoda hyvin nopeasti uuden projektin ja tehdä alustavan resurssisuunnitelman. Projektille voi asettaa todennäköisyyden, joka voi mukailla esimerkiksi tarjouksen etenemistä ja vaiheita. Projektin ollessa alle 100%, on kyseessä suunnitteilla oleva projekti eli prospektiprojekti. Projektille voi asettaa joko manuaalisesti arvon tai valita oletusarvoista sopivan (100%, 75%, 50%, 25% tai 0%). Kun tarjous menee läpi, niin tuotantoon siirtyessä projektille annetaan todennäköisyys 100%.

Minimissään alkuun pääsee sillä, että antaa projektille nimen, asiakastiedon ja vastuuhenkilön, minkä jälkeen resursointi voidaan aloittaa. Lisäksi, myyjä voi esimerkiksi luoda projektille kuvauksen ja lisätä budjetin. Organisaation resursointisäännöistä riippuen, myyjä luo resurssisuunnitelman joko suoraan nimeämällä oikeat henkilöt projektiin tai luomalla ainoastaan nimeämättömiä resurssivarauksia, jotka nimetään myöhemmässä vaiheessa.

Silverbucket - käyttövinkkejä myyjille 1

Jos projektille on annettu budjettitietoja, niin resursointisuunnitelman päivittämisen jälkeen voi seurata, että kuinka kannattavat suunnitelmat ovat. Projektikohtaisen budjettisuunnitelman lisäksi eri resursseille voi antaa omat henkilökohtaiset projektikohtaiset tuntibudjetit. Resursointi siis auttaa kattavasti kokonaiskuvan hahmottamisessa.

Silverbucket - käyttövinkkejä myyjille 2

Suunnitteilla olevien projektien seuranta

Yritys voi seurata tarjouskantaa myös isossa kuvassa tai pilkottuna projektitasolle. Isossa kuvassa on mahdollista seurata, että millainen vaikutus tulevilla mahdollisilla kaupoilla on kokonaisresurssitilanteeseen.  Lisäksi kokonaiskuvasta näkyy, että milloin työn määrä merkittävästi vähenee eli mihin ajankohtaan kauppoja kannattaa hankkia, jotta työtilanne ei notkahda.

Silverbucket - käyttövinkkejä myyjille 3

Projektien kokonaistilanne-sivulla yrityksen ja myyjien on helppo seurata, että millaisia projekteja myyntiputkessa on. Kyseinen sivu tarjoaa tärkeää informaatiota helposti, jota voi hyödyntää esimerkiksi myyntipalavereissa. Kokonaistilanteesta näkee suurimmat projektit, eri todennäköisyyden omaavat projektit ja niihin liittyvät tiedot. Projektia pääsee myös heti kätevästi muokkaamaan tarvittaessa.

Silverbucket - käyttövinkkejä myyjille 4

Ottaessanne myyjät heti alkuvaiheessa mukaan resurssienhallintaan, parantaa se projektien läpivientiä, viestintää myyjien ja tuotannon välillä sekä tarjouksen teko helpottuu, kun se perustuu läpinäkyvään olemassa olevaan ja ajantasaiseen resursointitietoon.

Voit tutustua Silverbucketiin itse lataamalla veloitukseton kuukauden koekäyttö tai ottaa meihin yhteyttä: myynti@silverbucket.com ja tel. +358 40 680 6860.

Silverbucket on paras resurssienhallintatyökalu projektiliiketoimintaan.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Lue lisää uutisia ja kirjoituksia

Liity +25 000 tyytyväisen Silverbucket-käyttäjän joukkoon

Valitse paras työkalu projektien resursointiin.

Et tarvitse luottokorttia

Pääset heti kokeilemaan.