Käyttövinkit

Resursointi Silverbucketilla - käyttövinkkejä resurssimanagerille ja tiiminvetäjille

Tässä muutama Silverbucket-käyttövinkki resurssimanagerille ja tiiminvetäjälle, jotka ovat erityisen kiinnostuneita, että resurssit on tehokkaasti hyödynnetty ja että oikeita resursseja on riittävästi tarjolla. Silverbucketilla pystyy vaivattomasti nimeämään roolitarpeita projekteille ja siirtämään suunniteltu työ oikealle henkilöille. Projektien resursointi voidaan esimerkiksi tehdä suoraan projektipäällikön kanssa, jolloin projektipäällikkö saa resurssimanagerilta tai tiiminvetäjältä nimetyt henkilöt projekteihinsa.

Onko oikeaa osaamista riittävästi?

Resurssimanageri on kiinnostunut, että organisaatiossa on oikeaa osaamista tarjolla oikeaan aikaan ja riittävästi. Silverbucketissa voi esimerkiksi suodattaa kokonaiskuvaa rooleittain tai osaamisten perusteella, tai voit valita molemmat, kun haluat tarkempaa tietoa. Kuten alla, voit valita roolin ja katsoa mikä resursointitilanne kyseisen roolin omaavilla henkilöillä on ja paljonko kyseisen roolin projektitarpeita on. Alla olevassa kuvassa näyttää siltä, että yhtenä ajankohtana valitulla ajanjaksolla ei ole tarpeeksi kapasiteettia eli joko oman organisaation modernization specialistit pitää ylikuormittaa, projekteja tulee siirtää tai osaamista pitää hankkia ulkopuolelta. Näin resursointi saadaan toimimaan.

Silverbucket user tips for the resource manager 1

Kuvaajasta näkee yleisen tilanteen, joka on purettuna sen alle henkilöt ja nimeämättömät roolitarpeet listattuna. Henkilöiden varausriviltä näkee heidän kokonaiskuormituksensa valitulla aikavälillä.

Silverbucket user tips for the resource manager 2

Tiiminvetäjät tai resurssimanagerit voivat ylläpitää henkilöiden osaamislistaa, jonka avulla on mahdollista pitää osaamisrekisteriä ja tehdä tarkempia suodatuksia vapaata resurssia etsiessä ja kun haluaa varmistaa riittävät henkilöresurssit osaamisten suhteen.

Ole ajan tasalla tiimisi kuormitustilanteesta!

Tiiminvetäjä kykenee helposti seuraamaan oman tiiminsä resursointi tilannetta kahdessa eri näkymässä. Yllä oleva kuvaaja on yksi näkymä, jossa voi valita haluamansa henkilöryhmän tai vaikka organisaatiotason. Suodatusmahdollisuudet ovat laajat. Valittuasi haluamasi suodatusvaihtoehdot saat kokonaiskuvan kuvaajan muodossa sekä sen alle henkilöittäin listattuna.

Toinen vaihtoehto on nähdä kokonaiskuormituksen lisäksi henkilöiden projektit ja varaukset, joista kokonaiskuormitus koostuu. Tiiminvetäjä voi samassa näkymässä tehdä muutoksia suoraan resurssisuunnitelmiin eli kyseinen näkymä sopii erinomaisesti esimerkiksi yhteisiin resurssipalavereihin projektipäälliköiden ja esimiesten kanssa.

Silverbucket user tips for the resource manager 3

Resurssimanageri tai tiiminvetäjä pystyy hallinnoimaan helposti omia tiimejään ja riittävää osaajien määrää Silverbucketin avulla. Kun resursointi on ajan tasalla ja helposti saatavilla on kyseistä tietoa helppo hyödyntää päätöksissä, jotka koskevat esimerkiksi rekrytointeja, ulkoistamista, henkilöiden kouluttamista tai projektien aikatauluttamista.

Voit tutustua Silverbucketiin ja sen avulla resursointiin itse aloittamalla veloitukseton kuukauden koekäyttö tai ottaa meihin yhteyttä: myynti@silverbucket.com ja tel. +358 40 680 6860.

Silverbucket on paras resurssienhallintatyökalu projektiliiketoimintaan.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Lue lisää uutisia ja kirjoituksia

Liity +25 000 tyytyväisen Silverbucket-käyttäjän joukkoon

Valitse paras työkalu projektien resursointiin.

Et tarvitse luottokorttia

Pääset heti kokeilemaan.